Početna » ВЕЧЕРАС НЕ СМЕТЕ ДА ЗАБОРАВИТЕ ДА УРАДИTЕ ОВО! Сутра славимо ВЕЛИКИ ПРАЗНИК, а веровање каже да ЋЕ ВАМ СЕ…

ВЕЧЕРАС НЕ СМЕТЕ ДА ЗАБОРАВИТЕ ДА УРАДИTЕ ОВО! Сутра славимо ВЕЛИКИ ПРАЗНИК, а веровање каже да ЋЕ ВАМ СЕ…

Веровање у вези жеља на појаву Часног крста у Јерусалиму

од Паланка данас
0 Коментар

Српска православна црква и верници сутра славе појаву часног крста у Јерусалиму.

У време цара Констанса, сина светог Константина, и патријарха јерусалимског Кирила, појави се изјутра у девет сати Часни Крст над Голготом простирући се до изнад Горе Маслинске.Беше тај Крст светлији од сунца и краснији од најлепше дуге. Сав народ, и верни и неверни, оставише своје послове и у страху и дивљењу посматраху то небеско знамење. Многи неверници обратише се вери Христовој, а тако исто и многи јеретици оставише своју злобну јерес и вратише се Православљу.

Повод за појаву крста је случај наслеђивања царског преста Константина Великог од стране његовог сина Констанција, који је био доказани јеретик. За разлику од њега, сви грађани Јерусалема похитали су у цркву, како би једногласно прослављали име Исуса Христа.

Тада се неверници и јеретици, непријатељи и хулитељи Христовог Божанства, испунише стида, видећи у појави Крста тако велику божанску славу и силу Господа Христа. И на тај начин сама стварност посведочи тада, да је хришћанска вера – права, истинита и благочестива, и не од виспрених речи спољашње мудрости људске састављена, већ откривењем и силом Духа Светога потврђивана, и небеским знамењима и чудесима посведочавана.

Ово приказање било је разлог да многи прихвате православље, да се покају и приме свето крштење.

Према народним обичајима, у касним вечерњим сатима ваља гледати у небо и ако видите четири звезде, постављене тако да образују крст, испуниће вам се жеља. Сутра се уздржавате од било каквих женских послова, попут шивења, хеклања, веза…Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept