ВЕЛИКА ПЛАНА ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДАН ВРТИЋ

На јесен у Великој Плани почиње градња још једног вртића. Нов објекат ПУ „Дечије царство“ имаће 462 квадрата.
Средства за ову значајну инвестицију општина је добила  на конкурсу за доделу бесповратних средстава јединицама локалних самоуправа за суфинансирање мера популационе политике за 2018.годину.

„Јавни позив расписао је кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, ми смо аплицирали за оно што нам је у овом тренутку најважније,а то јеизградња вртића како више не би било листа чекања за упис малишана. Срећан сам што је пројекат Велике Плане високо оцењен међу 70-ак општина које су конкурисале“, каже Игор Матковић, председник општине Велика Плана.

Укупна вредност пројекта је 18.004.420,29 динара, од чега је 9.677.496 динара добијено од министарства, а учешће општине је 8.326.924 динара.

Ова средства општина ће обезбедити ребалансом буџета који ће се на дневном реду локалне скупштине наћи већ у петак, за када је заказано заседање.

Одмах потом биће расписан тендер за извођача радова,а потом ће почети и први градитељски  радови.
Иначе, на листи чекања за вртић у Великој Плани тренутно је око 100-ак деце,а нови вртић решиће проблем чекања за упис деце.

Да подсетимо, кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, расписао je Јавни позив за доделу бесповратних средстава јединицама локалних самоуправа за суфинансирање мера популационе политике за 2018. Годину. Након оцене пројеката,а на основу предлога одлуке, министарка Славица Ђукић Дејановић донела је  Одлуку о одобравању средстава за суфинансирање мере популационе политике јединица локалне самоуправе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/velika-plana-dobija-jos-jedan-vrtic/