ВЕЛИКА ПЛАНА У КЛУБУ ГРАДОВА И ОПШТИНА СА ПОВОЉНИМ ПОСЛОВНИМ ОКРУЖЕЊЕМ

Председник општине Игор Матковић присуствовао је данас свечаној седници Скупштине Националне Алијансе за Локални Економски Развој НАЛЕД и потписао Повељу о оснивању Kлуба градова и општина са повољним пословним окружењем.

Градоначелници и председници 25 локалних самоуправа из Србије потписали су данас повељу о оснивању Kлуба општина и градова са повољним пословним окружењем (БФЦ клуб) и обавезали да ће удруженим снагама радити на унапређењу услова пословања на локалу.

Реч је о локалним самоуправама које су проласком кроз програм Цертификације општина с повољним пословним окружењем у југоисточној Европи (БФЦ СЕЕ) стекле потврду да пружају услуге по највишим међународним стандардима.

У БФЦ клубу су и градови и општине који су тренутно у процесу цертификације, а још седам се определило да уђе у процес и приступи новом радном телу НАЛЕД-а.

Чланови БФЦ клуба биће Ниш, Kрагујевац, Нови Сад, Лозница, Чачак, Kраљево, Стара Пазова, Пећинци, Рума, Лесковац, Зрењанин, Пожаревац, Лапово, Ћуприја, Шабац, Параћин, Инђија, Мионица, Велика Плана, Зајечар, Бор, Суботица, Сомбор, Ужице и Ваљево.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/velika-plana-u-klubu-gradova-i-opstina-sa-povoljnim-poslovnim-okruzenjem/