Početna » ВЕЛИКА ПРОМЕНА-УКИДА СЕ ЗАКАЗИВАЊЕ КОД СПЕЦИЈАЛИСТЕ ОД 1. ДО 5. У МЕСЕЦУ

ВЕЛИКА ПРОМЕНА-УКИДА СЕ ЗАКАЗИВАЊЕ КОД СПЕЦИЈАЛИСТЕ ОД 1. ДО 5. У МЕСЕЦУ

Министарка здравља проф. др Даница Грујичић изјавила је данас да ће до Нове године бити укинуто заказивање термина код лекара од 1. до 5. у месецу преко ИЗИС.

од Паланка данас
0 Коментар

Потпуно је сумануто да неко ко дође осмог не може да добије адекватан преглед. И то радимо из простог разлога што не желимо да Ургентни центар остане оно што је сад – практично највећи дом здравља у Србији.

Инсистираћемо на томе да дом здравља, као примарна здравствена заштита, завршава већи део посла како би се читав тај посао рационализовао – изјавила је министарка Грујичић у Универзитетском клиничком центру Србије (УКЦС), где је заједно са директорком РФЗО проф. др Сањом Радојевић Шкодрић имала састанак са руководством УКЦС и директорима свих клиника УКЦС.

Можда ће, навела је проф. Грујичић, бити неких кадровских промена, можда неће, то сад остаје да се види.

– Видећемо какви су извештаји по клиникама, колико смо испунили норму. Добили сте да направите категоризацију операција. За процену успешности рада, посебно хируршке клинике, није довољно само колико сте операција имали, већ и какве су те операције, какви су резултати, какав је квалитет живота пацијената.

Надам се да сви делите исто мишљење – рекла је Грујичић и додала да ће се проф. Радојевић Шкодрић и она трудити као један тим да плате у здравству буду што веће, онолико колико то буџет дозвољава, те да ће вероватно ићи на посебан вид награђивања оних грана медицине које су изузетно тешке.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept