Početna » ВЕЛИКИ ПОДСТИЦАЈ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ: Секретаријат додељује неповратна средства у износу од 511 милиона динара

ВЕЛИКИ ПОДСТИЦАЈ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ: Секретаријат додељује неповратна средства у износу од 511 милиона динара

СЕКРЕТАРИЈАТ за пољопривреду објавио је јавне позиве за достављање пријава за доделу подстицајних средстава у области пољопривреде у укупном износу од 511 милиона динара, што је највећи износ издвојен за ове намене до сада.

од Паланка данас
0 Коментар

Реч је о пет јавних позива, за набавку пољопривредних прикључних машина, трактора, опреме у области пчеларства, воћарства, повртарства, ратарства и сточарства. Подстицајна средства су наменска и бесповратна и додељују се у максималном износу до 80 одсто од цене прихватљивих трошкова инвестиције.Средства за набавку нових пољопривредних прикључних машина су максимално 500 хиљада динара по кориснику, а за ову намену опредељено је 140 милиона динара. Укупна средства за набавку новог трактора, у максималном износу који не може бити већи од милион динара по кориснику, јесу 171 милион динара.

За набавку грла стоке и опреме за сточарску производњу је опредељено 100 милиона динара, а максималан износ не може бити већи од 750 хиљада динара.За набавку воћарске, повртарске и ратарске опреме опредељен је износ од 60 милиона динара. Максимални износи подстицајних средстава по кориснику ће бити одређени јавним позивом.

Подстицајна средства намењена за набавку нове опреме у области пчеларства су у максималном износу до 120 хиљада динара по човеку. За ову намену опредељена су финансијска средства у износу од 40 милиона динара.Рок за подношење пријава је 3. јун до 15 часова.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept