ВЕЛИКИ УСПЕХ ПЕСНИЧКЕ СЕКЦИЈЕ „НАСМЕЈАНИ АНЂЕЛИ“ ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

На међународном литерарном конкурсу “Дани ћирилице” у Баваништу, под покровитељством Министарства просвете и технолошког развоја Србије, ученице (матуранткиње) Основне школе “Олга Милошевић”, чланице Литерарне секције “Насмејани анђели”, освојиле су треће место за песму “Невена тражи љубав”.

Недавно је штампан Зборник са награђеним ученичким песмама у коме је објављена песма, коју су написале: Александра Поповић, Најдана Ђокић и Теодора Радојичић. Међу најлепшим изабраним литерарним остварењима је и песма Давида Станковића, такође, матуранта наше школе. Основна школа „Олга Милошевић“ је награђена вредним књигама, које ће постати део богате збирке књига у школској библиотеци.
26. септмбра 2020. године, одржана је промоција зборника “Још увек оремо наше њиве”, Удружења грађана ”Играле се делије”, а након расписаног четвртог књижевног конкурса “Милорад Петровић Сељанчица”. Промоција књиге и додела награда и признања, одржана је у Цркви Великомучника Димитрија. Овом приликом, нагађена је Милица Михаиловић, треће место, чланица литерарне секције ”Насмејани анђели”. Специјале похвале добиле су ученице: Лидија Аранђеловић, Нина Живковић, Хелена Ђорђевић и Лара Лазић. Оне су читале своје награђене песме на овој промоцији, где су им уједно и уручене награде.
Институт Кофучије из Београда, недавно је расписао литерарни и ликовни конкурс на тему ”Кина у мојим очима“. 1. октобра 2020. године, проглашешени су и победници. Ученице наше школе, чланице литерарне секције, освојиле су две награде: Петра Пешић V1, треће место и Анђела Радовановић VI2, такође, треће место. Песме награђених ученица објављене су на интернет изложби награђених песама са конкурса.
Ментор награђених ученица је наставница Снежана Чаировић.
Честитамо свим ученицима и њиховом ментору!

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/veliki-uspeh-pesnicke-sekcije-nasmejani-andjeli-os-olga-milosevic/