ВЕЛИКИ УСПЕХ СРПСКОГ И ПАЛАНАЧКОГ ОРЈЕНТИРИНГА

Милош Билић, Сава Лазић, Никола Билић и Зоран Миловановић

Завршен је 7. Медитерански шампионат који је одржан у чувеној Александрији у Египту, српски национални тим освојио је у укупном пласману 2. место иза домаћина Египта, а испред фаворизоване Француске, затим тимова Турске, Хрватске и Италије.

По броју медаља ово је један од најуспешнијих шампионата за Србију. Освојено је чак 8 медаља, 4 златне, 2 сребрне и 2 бронзане медаље.

Велики допринос успеху репрезентације Србије дао је и наш паланчанин Сава Лазић који је поникао у ОК „Јасеница“ а сада се такмичи за ОК „Ртањ“. Сава Лазић је за Србију освојио 2 сребрне и 1 бронзану медаљу у сениорској конкуренцији.

Остале медаље су освојила браћа Билић. Милош Билић освојио је 3 златне медаље у јуниорској конкуренцији, Никола Билић освојио је 1 златну и 1 бронзану медаљу.

Међу репрезентативцима је био још један паланчанин, то је Зоран Миловановић који је био вођа тима на овом такмичењу, и који је у име репрезентације примио пехар за освојено друго место у генералном пласману.

Поводом овог успеха Сава Лазић је на свом блогу написао:

„Резултати, односно медаље на медитеранском првенству у Египту су пре свега резултати зрелог такмичара, резултати свакодневног рада, одрицања, пређених километара на недељном, месечном и годишњем нивоу, резултати свог искуства стеченог за 12 година бављења оријентирингом и спортом уопште, разноразних анализа како себе тако и других такмичара, рада са својим пријатељима на њиховом и свом усавршавању, као и резултат непроспаваних ноћи над књгама и разноразним исписаним папирима за испите на Економском факултету Универзитета у Београду који ме чине још зрелијим и уче много чему, посебно ако узмем у обзир да ми никада није био циљ да “само положим испит“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/veliki-uspeh-srpskog-i-palanackog-orjentiringa/