ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ МИЛИОН ЕВРА ОД ВЛАДЕ СРБИЈЕ ЗА ЗАШТИТУ ОД ПОПЛАВА

Влада Републике Србије издвојиће 128.102.700 динара, односно око милион и 80 хиљада евра, за уређење земљишта ради спречавања поплава у Великој Плани.

Средства ће бити искоришћена за уређење корита Kрњевачког потока, који у сезони великих падавина плави оранице у Kрњеву, Милошевцу и Лозовику. У општину је јуче стигао извештај Kанцеларије за управљање јавним улагањима у којем се констатује да је пројекат Хидротехнички елаборат уређења Kрњевачког потока са низводним сливом, који је урадила локална самоуправа, прихваћен.

Од општине се очекује да реши имовинско правне односе на парцелама око корита потока које су спорне, па да радови почну.

– Са средствима за уређење Kрњевачког потока, ми смо само ове године од Владе Србије добили 289 милиона динара, односно више од 2.400.000 евра за разне пројекте. За копање и уређење бунара за воду на изворишту Трновче добили смо 124 милиона, за реновирање старе зграде полиције седам милиона, а за изградњу нове зграде вртића и рад постојећег вртића 15.815.000 динара – каже Игор Матковић, председник општине.

Д.Марић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/velikoj-plani-milion-evra-od-vlade-srbije-za-zastitu-od-poplava/

1 comment

    • auuuu on 23/09/2018 at 01:37

    Pa zar u kampanji SNS nije obecao takva sredstva za SP koja je vec vise puta trpela katastrofalne poplave? Kako mazete ovaj narod. Strasno! Dosao SNS na vlast u SP i opet sipak, skrajnuti smo kao i da vreme DS-a i SPS-a. Sjasili Kurta, uzjasili Murta.

Komentari su onemogućeni.