(ВИДЕО) АНАЛИЗА ИЗВЕШТАЈА О СПРЕЧАВАЊУ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ

Јавни догађај посвећен промоцији извештаја о примени Закона о спречавању насиља у породици одржан је у Малој сали СО Смед. Паланка, у организацији Удружења жена Фемина.

Од ступања на снагу Закона о спречавању насиља у породици, у циљу безбедности жена и деце, женске организације прате ефекте његове примене путем евидентирања и анализе трендова у примени. На скупу ће бити представљени резултати истраживања о имплементацији овог закона на територији Расинског, Шумадијског и Подунавског округа у периоду 01.06.2018-31.05.2019. године.
Истраживање је урађено на основу прикупљених података од кључних актера – основних јавних тужилаштава, полицијских управа и центара за социјални рад, а на основу Закона о доступности информација од јавног значаја. Податке су прикупиле, и извештај сачиниле, четири женске организације – Удружење жена „Пешчаник“ из Крушевца, „Оаза сигурности“ и „Алтернативни круг“ из Крагујевца и „Фемина“ из Смед. Паланке, а које делују у поменутим окрузима, и које чине Регион централне Србије Мреже „Жене против насиља“.
Поред представљања резултата истраживања, скуп ће бити прилика да се размене искуства у раду група за координацију и сарадњу у спречавању насиља у породици, представе примери добре праксе, и чују мишљења о могућности за унапређење сарадње између локалних актера на овом пољу.
На скупу су говориле, Снежана Јаковљевић, Удружење жена „Пешчаник“, Крушевац, Мина Мијаиловић, „Оаза“, Крагујевац и Ана Јевтић, адвокаткиња, Удружења жена „Фемина“ и уједно модераторка скупа, која је за наш портал прокоментарисала овај догађај. Погледајте прилог.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-analiza-izvestaja-o-sprecavanju-nasilja-u-porodici/