(ВИДЕО) АНСАМБЛ „ВЕНАЦ“ НАСТУПИО У ГРАДСКОМ ПОЗОРИШТУ У ПАЛАНЦИ

Паланачка публика је имала прилику синоћ да погледа концерт Националног ансамбла народних игара и песама Kосова и Метохије “Венац” из Грачанице, који су се представили песмом и игром са поднебља из којег долазе.

Концерт је отворио Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка, који је поздравио госте и публику речима да је Паланци велико задовољство да угости нашу браћу и сестре са Косова  и Метохије  на турнеји у Србији, који се баве очувањем традиције и да им на овакав начин дамо подршку.

Чланови Националног ансамбла “Венац” из Грачанице предано и успешно раде на очувању игре, песме, обичаја и традиције народа са Kосова и Метохије. Публика је, мало је рећи, била одушевљена наступом Венца и слободно можемо рећи да одавно није било прилике да се види један овако леп концерт. Треба истаћи да ништа мање нису били запажени и наши КУД- ови „Абрашевић“ и „Гоша“ који су били гости на концерту.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-ansambl-venac-nastupio-u-gradskom-pozoristu-u-palanci/