(ВИДЕО) БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ОБАВЉЕНИ У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ И ДОМУ ЗДРАВЉА

На бесплатним прегледима широм Србије у недељу 16. децембра је до 16 часова прегледе обавило 14.716 грађана, саопштило је Министарство здравља. 

„Изузетно висок одзив грађана и поред јако неповољних временских прилика, великог снега и хладноће у нашој земљи, још једна је потврда да је јавна свест о значају превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу у нашем друштву знатно унапређена:, наводи се у саопштењу после 12. по реду акције коју је организовало Министарство здравља.

Грађани су били у прилици да обаве превентивне пулмолошке и офталмолошке прегледе, и по потреби ураде рентген плућа и тумор маркере. Министарство захваљује свим здравственим радницима који су и данас били на располагању и услузи свим грађанима Србије на труду и посвећености, као и многобројним грађанима који су били на прегледима на исказаној подршци и стрпљењу.

У досадашњих укупно 12 дана акције бесплатних превентивних прегледа, око 235.000 грађана обавило је превентивне прегледе.

По устаљеној процедури прегледи су обављени и у ОБ „Стефан Високи“ и Дому здравља у Смедеревској Паланци и Великој Плани.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-besplatni-pregledi-obavljeni-u-ob-stefan-visoki-i-domu-zdravlja/