Početna » (ВИДЕО) БИЦИКЛИСТИ ПРОЈУРИЛИ КРОЗ ПАЛАНКУ У ПРВОЈ ЕТАПИ ТРКЕ „КРОЗ СРБИЈУ“

(ВИДЕО) БИЦИКЛИСТИ ПРОЈУРИЛИ КРОЗ ПАЛАНКУ У ПРВОЈ ЕТАПИ ТРКЕ „КРОЗ СРБИЈУ“

од Паланка данас
0 Коментар

Овогодишња Међународна бициклистичка трка „Kроз Србију“ стартовала је данас, у среду 14. септембра, а окупила је такмичаре из 27 земаља, док се на старту трке нашло 20 екипа са 120 возача који представљају 29 нација.
Овогодишња „Трка кроз Србију“ има четири етапе.
Из Пожаревца је кренуло 62. издање трке. Првог дана учесници возе до Мионице где се завршава прва етапа. Од Мионице иде се до Чачка, а након тога до Пријепоља и манастира Милешева, а одатле на завршну етапу до Чачка где је крај трке.

Етапе трке су дуге од 140 до 160 километара, а укупан фонд овогодишњих награда је 3.500 евра.
Организатор Трке је Бициклистички савез Србије и градови домаћини Пожаревац, Чачак, Пријепоље и Мионица.

Победник Прве етапе 62. Међународне бициклистичке Трке кроз Србију је италијански ас у екипи Јоги Мебло из Словеније Елиа Kарта, а јунак дана је српски репрезентативац Ђорђе Ђурић. Наш репрезентативац је на циљ стигао други али је током деонице дуге 147,9 километара од Пожаревца до Мионице непрестано био на челу каравана, групе возача у бегу, освајајући редом пролазне и брдске циљеве, тако да је пригрлио Плаву мајицу водећег у генералном пласману пролазних циљева, Плаву мајицу најбољег на брдским циљевима.

Наш репрезентативац Ђурић је, иако без помоћи двојице наших најбољих возача, професионалаца у италијанском Kоратек тиму, успео да освоји и Белу мајицу као најбољи млади возач до 23 године, али и Тробојну, намењену најбољем српском возачу.

Италијан Kартсн је етапу дугу 147,6 километара превезао за 3;38,20 часова . Друго место освојио је наш Ђурић са 23 секунде заостатка а треће Јуџин Kрос из Велике Британије.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept