(ВИДЕО) БИЉАНА ЧЕКИЋ ПРОТАГОНИСТА ФИЛМА „ДАРА ИЗ ЈАСЕНОВЦА“ У ПОСЕТИ ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Смедеревску Паланку данас је посетила млада глумица Биљана Чекић,  која тумачи улогу дјевојчице Даре из Јасеновца.

Она је након пријема у кабинету председника општине Смедеревска Паланка, Николе Вучена, била гост и ОШ „Олга Милошевић” са својим оцем Радованом, а ученици Олге су овом приликом приредили и краћи програм у част гошће. Након приредбе Биљани су уручени и поклони а потом се фотографисала са ђацима и делила аутограме, баш како и приличи овој малој, изузетно скромној и тихој, филмској звезди.

Радња филма ”Дара из Јасеновца” говори о страдањима српских, жидовских и ромских мушкараца, жена и деце у логору смрти Јасеновац у доба Независне Државе Хрватске, током Другог светског рата. Први је српски играни филм који говори о једном од најстрашнијих концентрационих логора у историји, снимљен 75 година након затварања истог.

Остварење Дара из Јасеновца био је српски представник у трци за 93. Оскара и награду Америчке академије филмске уметности и науке у категорији за најбољи међународни филм. Остварење је такође било кандидат за награду Златни глобус у свим категоријама. Међутим, оно се није нашло у ужем кругу за добијање ни Оскара ни Златног глобуса. Биљана Чекић је кандидована за најбољу женску улогу.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-biljana-cekic-protagonista-filma-dara-iz-jasenovca-u-poseti-os-olga-milosevic/

1 comment

    • Panda on 04/06/2021 at 23:41

    Pa koju bi drugu školu obišla nego „Olgu Milosevic“ 😂

    I posle kad se nešto kaže, sabotacija ljubomora zavid. Smešno, presmesno.
    Koliko lepših škola ima, ali ne.
    Samo ova škola se forsira.

Komentari su onemogućeni.