(ВИДЕО) БЛИСКИ СУСРЕТ АУДИЈА СА ВОЗОМ НА ПРУЖНОМ ПРЕЛАЗУ У МЛАДЕНОВЦУ

На пружном прелазу у Младеновцу дошло је до још једног судара аутомобила и воза. Срећом овог пута није било последица, али било је „за длаку“ што би рекли.

Судар су забележиле и сигурносне камере тог предузећа на путном прелазу “Пијаца” у Младеновцу, наводи се у саопштењу Инфраструктуре.

Из те компаније тврде да је “у четвртак, 21. фебруара, у 7.25, на путном прелазу обезбеђеном друмском сигнализацијом у Младеновцу, код сточне пијаце, на прузи Београд–Ниш, непажњом возача, аутомобил је ударио у путнички воз”.

Приликом судара, уређај путног прелаза на том месту није био у функцији, али је био обезбеђен знацима вертикалне друмске сигнализације, додаје се у саопштењу.

У току су били завршни радови на аутоматизацији путног прелаза. То значи да ни рампе, ни сигнализација нису били у функцији, па су зато рампе биле подигнуте, а сигнализација покривена.

Kако се наводи, тај путни прелаз пуштен је у рад 25. фебруара 2019. године, у 14.30.

На снимку се може видети да се аутомобил није зауставио пре путног прелаза, иако су га на то обавезивали знаци вертикалне друмске сигнализације, наглашено је у саопштењу.

“Инфраструктура железнице Србије” снимке са сигурносне камере на том путном прелазу доставила је надлежним државним органима.

Железнице апелују на учеснике у саобраћају да поштују сигнализацију и саобраћајне знакове, јер је, како истичу, то једини начин да се избегну несреће и сачува безбедност саобраћаја на путним прелазима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-bliski-susret-audija-sa-vozom-na-pruznom-prelazu-u-kovacevcu/