(ВИДЕО) ЦЕНТРАЛНА ПРОСЛАВА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СЕСТРИНСТВА ОДРЖАНА У ПАЛАНЦИ

У организацији Друштва медицинских сестара, техничара и бабица Републике Србије и Здравствених радника Смедеревске Паланке у Великој сали СО Смедеревска Паланка,  традиционално је одржана Републичка централна прослава са Свечаном академијом, поводом Међународног дана сестара 12 маја.

Међународни дан сестара обележен је радно презентацијом акредитованог предавања на тему “Медицинске сестре водећи глас, здравље је људско право“ које је одржала Марија Гошевић председница Друштва медицинских сестара, техничара и бабица Републике Србије  , и свечано, када су колегиницама и колегама, које су изабрани од стране подружница, удружења ЗУ и удружења Округа, чланица ДМСТБС, уручен златни знак за нај-сестру/техничара. Такође су уручена и признања најбољим ученицима медицинске струке из читаве Србије.

Свечаност су оплемениле и ученице СШ „Жикица Дамњановић“ медицинског смера, које су припремиле пригодан програм за овај свечани дан.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-centralna-proslava-medjunarodnog-dana-sestrinstva-odrzana-u-palanci/