(ВИДЕО) ДАН БОРАЦА ПОЛАГАЊЕМ ВЕНАЦА ОБЕЛЕЖЕН У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Представници ОО СУБНОР-а Смедеревске Паланке су данас, поводом обележавања Дана борца, положили венац на бисте народних хероја у парку код музеја.

Поред делегације СУБНОР-а венце су положили и представници ОО Пензионера и Млади социјалисти.

Зоран Ђурђевић, председник ОО СУБНОР, је поводом обележавања Дана борца, истако да се данас сећамо и обележавамо један од најважнијих датума наше историје. Он је у свом излагању апострофирао да се 4.јула 1941. године глас нашег народа и глас антифашиста далеко чуо,  и да морамо послати поруку да га никад нећемо заборавити. Памтићемо све погинуле борце НОБ-а и док смо живи одаваћемо признање свим учесницима тог рата.

На данашњи дан 1941.године у Београду је одржана седница Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Југославије, на челу са Јосипом Брозом Титом, на којој је донета одлука о подизању оружаног устанка против фашиста и њихових помагача

Након тога уследили су устанци у свим крајевима Југославије, у Србији је устанак подигнут 7. јула, у Црној Гори 13. јула, у Словенији 22. јула, у Босни и Херцеговини и Хрватској 27. јула, а у Македонији 2. октобра 1941. године.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-dan-boraca-polaganjem-venaca-obelezen-u-smederevskoj-palanci/