(ВИДЕО) ДАНАС ЈЕ СВЕТСКИ ДАН ПОТРОШАЧА-ДА КУПОВИНА БУДЕ МИЛИНА

Обележавање Светског дана заштите потрошача је прилика да се скрене пажња поред осталог и на значај начина остваривања права потрошача и зато Министарство овај дан годинама обележава у сарадњи са организацијама као кључним партнерима у спровођењу политике заштите потрошача.

Министарство трговине почело је кампању 11. марта о правима потрошача „Да куповина буде милина“, којом се обележава 15. март, Светски дан потрошача.Циљ кампање, која ће трајати до 22. марта, је едукација потрошача о њиховим правима, поготово ако нису задовољни робом или услугом коју су платили у трговини или електронски.

У току кампање „Да куповина буде милина“ биће емитовани видео спотови на сајту и Јутуб каналу Министарства у којима ће бити речи о Е-трговини, телекомуникационим услугама, туристичким услугама и трговини на мало.

Kампања је организована у оквиру реализације пројекта „Даљи развој заштите потрошача у Србији“ који финансира Европска унија, а које Министарство трговине спроводи у сарадњи са Министарством за иновације и технологију Мађарске и Регионалном развојном агенцијом Сенец-Пезинок из Словачке од августа 2017. године.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-danas-je-svetski-dan-potrosaca-da-kupovina-bude-milina/