(ВИДЕО) „ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ“ ОБЕЛЕЖЕНИ У ПАЛАНЦИ ПРЕДСТАВОМ „СЛУГЕ“ ПОЗОРИШТА ИЗ ТРЕБИЊА

Синоћ је у Градском позоришту у Смедеревској Паланци приказана представа „Слуге“ Градског позоришта из Требиња, у оквиру обележавања манифестације „Дани Српске у Србији“ која се одржава од 3. до 9. септембра у више градова у Србији.

Пре почетка представе присутну публику, које није било у великом броју морамо да приметимо вероватно захваљујући великом невремену пред сам почетак представе, поздравио је Жељко Милошевић управник позоришта у Требињу који је овом приликом уручио и пригодан поклон Николи Вучену председнику општине Смедеревска Паланка.

Вучен је у изјави за наш портал истакао да ће се и у наредним годинама трудити да се кроз овакве културне манифестације настави са зближавањем Срба са обе стране Дрине. У том циљу жеља је да се оде и један корак ближе у тој намери па је тако покренута иницијатива да се до краја године градови Смедеревска Паланка и Требиње побратиме. Иницијатива је са радошћу прихваћена и од Луке Петровића, градоначелника Требиња, па ускоро треба очекивати и једну свеобухватнију културну сарадњу између наша два града.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-dani-srpske-u-srbiji-obelezeni-i-u-palanci-predstavom-sluge-pozorista-iz-trebinja/