(ВИДЕО) ДЕА ЂУРЂЕВИЋ У ПАЛАНЦИ-ТРИБИНА О БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ

У Великој сали Скупштине општине уприличена је јавна трибина о безбедности у саобраћају у организацији Општине Смедеревска Паланка и удружења „Будимо безбедни“.

Циљ одржавања ове трибине је био да се укаже на значај одговорног понашања свих учесника у саобраћају и поштовању саобраћајних прописа.

На трибини су говорили председник општине, Никола Вучен, начелница ПС у Паланци,Весела Јанићијевић,  помоћник командира ПС, Милош Михаиловић, директор филијале Дунав осигурања у Смедереву, Петар Новаковић и Деа Ђурђевић, новинарка ТВ Пинк и председница удружења „Будимо безбедни“, а  која је преживела тешку саобраћајну незгоду.

Деа Ђурђевић је из свог угла испричала и објаснила како изгледа тренутак када је директно ударио аутобус тежак 12 тона, тренутке након тога, борба за живот, време проведено у болници, размишљање о значају (не)битних ствари у животу, подршци, поукама… „Kао јавна личност морам да поделим искуство са другима, јер су безбедност у саобраћају и свест о њој врло важна тема. Поготово што саобраћај схватамо као нешто уобичајено, нико на њега не обраћа пажњу него је фокусиран на тачку где ће стићи. То је велики проблем јер секунд непажње може неком да промени живот“

Удружење “Будимо безбедни” бави се подизањем безбедносне културе грађана у најширем смислу. Ове године су фокусирани на безбедност у саобраћају, с обзиром на чињеницу да смо сви активни учесници, али и потенцијалне жртве саобраћајних незгода.

На трибини, присутна публика је имала прилику, да види ексклузивне и заштићене фотографије начињене после саобраћајне незгоде, из болнице, као и оне које показују само део последице удеса. „Људи више обраћају пажњу, кажу да им је остала нека од мојих фотографија у глави, а кажу да су некоме скренули пажњу да промени понашање у саобраћају што мене чини изузетно срећном“, каже Деа.

Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен рекао је да општина у последње време улаже значајна средства у обнову путне инфраструктуре, безбедност у саобраћају и неопходну едукацију.

„До недавно наша општина је била препознатљива по небезбедности али обзиром да смо прошле године уложили преко милијарду динара у путну инфраструктуру захваљујући држави Србији и председнику постали смо пример како се подржавају мале локалне самоуправе. Производ те помоћи је податак да у 2020. Години на територији општине Смедеревска Паланка нема ниједан смртни случај међу учесницима у саобраћају“

Учесник трибине помоћник командира полицијске испоставе/станице у Смедеревској Паланци Милош Михаиловић рекао је да су најчешћи узроци саобраћајних незгода неприлагођена брзина, вожња под дејством алкохола и психоактивних супстанци, а чест узрок је и употреба мобилног у вожњи.

„Наше активности су усмерене на санкционисање најпре тих прекршаја. Битан је позитиван податак да у 2020. години у Смедеревској Паланци није било саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима. Ми ћемо наставити кроз акција да појачано вршимо контролу саобраћаја нарочито за прекршаји који су чести узроци незгода“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-dea-djurdjevic-u-palanci-tribina-o-bezbednosti-u-saobracaju/

1 comment

    • Istina on 16/09/2020 at 16:40

    Koliko joj je plaćeno,koliko se plaća portal PINK.rs sa racuna nase opstine i koliki su računi u DESPOTICI u Grčcu posto se tamo hrane svi na račun opstine!

Komentari su onemogućeni.