(ВИДЕО) ДЕЦА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ГОСТИ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Општина Смедеревска Паланка се труди да на сваки начин пружи подршку српском народу који живи на Косову и Метохији.

Тим поводом у госте су нам дошли ученици из Лепосавића, Соченице и Лешка, из три школе је дошло по троје деце које ће угостити њихови вршњаци из ОШ ХИМ.

Ђаке и њихову наставницу је угостио у свом кабинету Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка.

– Поносни смо да на данашњи дан можемо да угостимо своје мале пријатеље са Kосова и Метохије. Смедеревска Паланка се у задње четири године труди да кроз донације и подршку разним манифестацијама буде присутна на Kосову и Метохији и да пружи подршку нашем народу који тамо живи, рекао је Вучен.

Он је нагласио да је православна вера место окупљања српског народа и да нико никада неће моћи да оспори историју Срба и Српске православне цркве на Kосову и Метохији, нашем вековном огњишту.

– Окупљају нас и породичне вредности, које дефинишу српски народ. Брига о свој нашој деци је и политика председника Србије Александра Вучића, коју ми у Смедеревској Паланци пратимо и са којом се поносимо, поготово када је реч о званичном ставу Србије и Председника према Kосову и Метохији. Са уверењем можемо да кажемо да Србија, док год је Вучић води, никада, ни под каквим притисцима, неће признати независност KиМ, нити дозволити да се тај део наше земље и наш народ који ту живи, отуђи од Србије, рекао је Вучен.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-deca-sa-kosova-i-metohije-gosti-opstine-smederevska-palanka/