(ВИДЕО) ДЕЛЕГАЦИЈА ОО СУБНОР СМЕД ПАЛАНКА ПОЛОЖИЛА ВЕНАЦ НА СПОМЕН КОМПЛЕКСУ ПРОБОЈА СРЕМСКОГ ФРОНТА

На Спомен комплексу, 12. априла 2019. године, обележена је 74. годишњица пробоја Сремског фронта. По традицији одржана је државна церемонија, у оквиру које се полажу венци и одају државне и војне почасти.

Сремски фронт је формиран у Другом светском рату, крајем 1944. године, од стране немачке војске која се повлачила из области Београда. Пуних 175 дана, од 21. октобра 1944. до 12. априла 1945. године вођена је битка у којој је са обе стране учествовало око 250.000 војника.

У тешким и крвавим борбама, на снегу и ветру, погинуло је око 13.500 југословенских војника, углавном младића из Србије и Црне Горе, 1.100 припадника Црвене Армије, 630 припадника бугарске Народне Армије и 163 Италијана из састава југословенских јединица.

Централном догађају полагања венаца присуствовале су високе републичке и покрајинске званице, бројне делегације из земље и иностранства, представници републичког и покрајинског СУБНОР-а, учесника НОР-а, њихових потомака и грађана. Венац је положила и делегација ОО СУБНОР-а Смедеревска Паланка на челу са председником Модом Лазићем.

Фото-видео: Рајко Палић

Преузимање делова текста или текста у целини је дозвољено, али уз обавезно навођење извора и уз постављање линка ка изворном тексту на www.palankadanas.com

Под истим условима могу се користити и фотографије које су производ сајта Паланка данас, остале се користе са дозволом треће стране и подлежу ауторским правима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-delegacija-oo-subnor-smed-palanka-polozila-venac-na-spomen-kompleksu-proboja-sremskog-fronta/