(ВИДЕО) ЂАЦИМА РОМИМА ПОДЕЉЕНО 200 ПАКЕТА ШКОЛСКОГ ПРИБОРА

У оквиру Локалног акционога плана за побољшавање квалитета живота припадника Ромске националности на територији општине Смедеревска Паланка, ђацима је подељено 200 комплета школског прибора за почетак нове школске године.

Цео догађај је уприличен у великој сали СО Паланка, а присутне Роме, ђаке и њихове родитеље је поздравио Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка и Јелена Јовановић, посланица у Скупштини Војводине.

Иначе, Локални акциони план за унапређење положаја Рома на територији општине Смедеревска Паланка је документ који целовито разматра проблематику Рома и садржи скуп мера и активности разноврсних носилаца, као што су доносиоци политичких oдлука, институције, органи, удружења грађана и невладине организације у циљу побољшања положајa Рома. У интересу локалне заједнице је да сви носиоци активности дају пун допринос побољшању друштвеног положаја Рома и њиховом ширем укључивању у све друштвене токове.  ЛАП подразумева потпун обухват деце ромске националности у образовни систем,  материјалну и финансијску подршку ромским ученицима, минимизирање осипања ромске деце из образовног система.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-djacima-romima-podeljeno-200-paketa-skolskog-pribora/