(ВИДЕО) ДОДЕЛА НАГРАДА НА 61. „ФЕСТИВАЛУ ФЕСТИВАЛА“ У ТРЕБИЊУ-ПАЛАНЦИ „ЗЛАТНА МАСКА“ ЗА НАЈБОЉУ ЖЕНСКУ УЛОГУ

У Културном центру Требиње у петак 27. јула, завршена је  61. смотра позоришних аматера  „Фестивал фестивала“  у оквиру које је публика током седам дана имала прилику да гледа изведбе аматерских позоришта земаља из региона.

Представе и глумачка остварења свих седам фестивалских дана будно су пратили чланови стручног жирија фестивала у саставу: редитељ Јовица Павић, театролог Снежана Кутрички и глумац Небојша Кундачина.

Епитет  најбоље представе у целини  на овогодишњем  „Фестивалу фестивала“  припао је позоришном комаду  „Родољупци“, које су треће вечери извели чланови ансамбла  Културног центра Кула.

Драган Остојић  је награђен  Златном маском за најбоље редитељско остварење, за режију представе „Родољупци“, а припала му је и  награда за најбоље решење сценског простора.

Александар Саша Стошић  (за улогу Але Ивановне – „Кокошка“) и  Зоран Радуловић  (за улогу Жутилова – „Родољупци“)  награђени су  Златним маскама за најбољу женску и мушку улогу, док су  Сања Ћировић  (Добринка из представе „Мировна мисија“) и  Страхиња Шћекић  (Нађ Пал из „Родољубаца“) добили ова признања  за најбоље епизодне улоге.

Златна маска за најбољу колективну игру припала је  члановима Ludens Teatra, Kaotis Teatralis за представу „Испод површине“. За најбољу ауторску музику награђен је Божидар Бобо Вучур (представа „Слуге“), а Милица Јеремић за најбољу костимографију.

По пропозицијама Фестивала, додељене су и дипломе које нису предвиђене Златним маскама:  Каменку Бертићу и Браниславу Унгиновићу („Родољупци“) – за партнерску игру, Позоришту младих Тузла за ангажован приступ проблемима младих у транзицији, Миховилу Малочи за ауторски сонг у представи „Испод површине“ и Петри Балији и Ивану Ковачићу за сценски покрет.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-dodela-nagrada-na-61-festivalu-festivala-u-trebinju-palanci-zlatna-maska-za-najbolju-zensku-ulogu/