(ВИДЕО) ДОНАЦИЈА „ЗАДУЖБИНЕ НИКОЛЕ СПАСИЋА“ У ВИДУ РАЧУНАРСКЕ ОПРЕМЕ ДОМУ ЗДРАВЉА У ПАЛАНЦИ

Својеручно написаним Тестаментом 09. фебруара 1912. године у Београду, трговац Никола Спасић (1838-1916), велики српски народни добротвор, завештао је своју непокретну и покретну имовину ради оснивања задужбине под својим именом за остваривање општих привредних циљева.

Његова Задужбина функционише и данас, па је тако на иницијативу директорке Дома здравља у Паланци др Иване Ђурђевић Старовић, од ове задужбине добијена донација у виду пет рачунара и исто толико штампача.

Др Старовић је истакла да ће им ова донација омогућити бољу имплементацију новог интегрисаног здравственог информационог система – ИЗИС.

Овом приликом своју захвалност Задужбини Николе Спасића је упутио и председник општине Смед Паланка Топлица Пинторовић који је рекао да ће и локална самоуправа наставити да помаже рад ове најважније примарне здравствене установе у складу са својим могућностима.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-donacija-zaduzbine-nikole-spasica-u-vidu-racunarske-opreme-domu-zdravlja-u-palanci/