(ВИДЕО) ДР ИВАНА ЂУРЂЕВИЋ СТАРОВИЋ О РАДУ ДОМА ЗДРАВЉА У ПАЛАНЦИ ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА И ПОСЛЕ

Дом здравља Смедеревска Паланка у време епидемије Корона вирусом и проглашењем ванредног стања, прилагодио је свој рад новим условима.Сви пацијенти који су имали било какав симптом респираторне инфекције или температуру, јављали су се у Корона амбуланту  посебно опремљену за рад са пацијентима сумњивим на присуство вируса, рекла је за наш портал др Ивана Ђурђевић Старовић, директор Дома здравља.

У почетку Ковид амбуланту је дневно посећивало тридесетак пацијената а сада је тај број смањен на неколико појединачних случјева, тако да је током викенда свега три пацијента затражило помоћ у овој амбуланти. Из тог разлога Ковид амбуланта је сада пресељена у просторије Дома здравља на Колонији, у дечијој амбуланти, тако да сви пацијенти са сумњом на коронавирус се јављају у ову амбуланту.

Др Ивана Ђурђевић Старовић је рекла и да је Интернистичка амбуланта у Дому здравља угашена, пошто је интерниста др Олга Ерцег отишла у пензију, тако да ће сада пацијенти све интернистичке прегледе обављати у ОБ „Стефан Високи“. Такође и ултразвучна дијагностика још увек није почела са радом, али се очекује да ускоро почне са радом, очему ће пацијенти бити обавештени.

Што се тиче оверавања упута, према најавама ће почети 25. маја, док ће комисија за боловања почети са радом ове недеље.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-dr-ivana-djurdjevic-starovic-o-radu-doma-zdravlja-u-palanci-tokom-vanrednog-stanja-i-posle/

1 comment

    • Živorad on 11/05/2020 at 20:53

    Baš lepa!

Komentari su onemogućeni.