(ВИДЕО) ДР МИЛАН МАТЕЈИЋ ГОВОРИ О ТРЕНУТНОЈ ЕПИДЕМИОЛОШКОЈ СИТУАЦИЈИ У ПАЛАНАЧКОЈ ОПШТИНИ

Вакцинација грађана С. Паланке трећом дозом против Ковид-19 вируса протиче добро. Главни Вакцинални пункт који се налази у просторијама бивше Градске апотеке ради од 8 до 16 часова радним данима, и суботом до 14 сати.

Са све четири вакцине укупно је имунизовано 15 400 особа, што чини 45% пунолетног становништва општине Смедеревска Паланка. Kомплетно је вакцинисано првом и другом дозом вакцине 14 831 особа, односно 42,5 % пунолетног становништва. Трећу дозу је примило 1 178 особа или 3,4 %.

Чланови штаба, лекари др Милан Матејић и др Никола Ристић, као и др Синиша Павловић, руководилац стручно-оперативног тима за сузбијање заразних болести, указали су на убрзано разбуктавање епидемије у нашој општини, и указали на значај вакцинације. У Смедеревској Паланци у току августа од covida 19 оболело је 225 пацијената, од којих се тренутно двадесет деветоро лечи на ковид-одељењима у ОБ „Стефан Високи“. У нашој општини су на располагању вакцине Синофарм, Фајзер-Биотек и Астра Зенека, а очекује да пристигну и вакцине Спутњик и Модерна.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-dr-milan-matejic-govori-o-trenutnoj-epidemioloskoj-situaciji-u-palanackoj-opstini/