(ВИДЕО) ДР МИЛАН МАТЕЈИЋ-ЈУЧЕ 35 ДЕЦЕ ПОЗИТИВНО НА КОРОНУ, ВЕЛИКИ БРОЈ ПРЕГЛЕДА У КОВИД АМБУЛАНТИ

На данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације анализирана је актуелна епидемијска ситуацију која је окарктрисана као неповољна са даљом тенденцијом погоршања у наредне две недеље. То је између осталог рекао др Милан Матејић. в.д. директора Дома здравља, који је истакао да последњих дана највећи удео у проценту заражених чине деца.

Епидемијска ситуација у Дечијем и Школском диспанзеру ове здравствене установе се сваким даном све више погоршова. Само током јучерашњег дана обављено је 313 прегледа, тестирано је 49 детета, а позитивно је било 35, и то 31 школског и 4 предшколског узраста двоје иду у вртић а двоје не. Према речима др Матејића сви превентивни прегледи су одложени, а лекари распоређени да раде са ковид суспектном децом. Ковид амбуланта на Колонији ради од 7 до 22 часа са по два лекара у смени, а др Матејић је поново апеловао на све, који то нису учинили досада, да се вакцинишу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-dr-milan-matejic-juce-35-dece-pozitivno-na-koronu-veliki-broj-pregleda-u-kovid-ambulanti/