(ВИДЕО) ДР МИЛАН МАТЕЈИЋ НА ДАНАШЊОЈ СЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОЦЕНИО ДА ЈЕ ЕПИДЕМИЈСКА КРИВА СТАБИЛИЗОВАНА

Данас је одржана 8. седница Општинског штаба за ванредне ситуације, на којој је анализирана актуелна епидемијска ситуација у вези са коронавирусом на територији општине Смедеревска Паланка, и она је оцењена је као ванредна у црвеној зони.

Али, према речима Др Милана Матејића, в.д. директора Дома здравља, приметан је пад броја првих прегледа а епидемијска крива је стабилизована.

Према подацима са којима располаже паланачки Дом здравља, од почетка епидемије близу 6.500 особа је преболело коронавирус, док је око 50% становништва имунизовано. Од 1.1 2021. године тестирано је 9687 грађана, позитивно је било 4.385 лица (3.505 одраслих на антигенским тестовима, 179 ПЦР методом тестирања и 701 дете).

Према јучерашњим подацима у Ковид амбуланти паланачког Дома здравља обављен је 71 први преглед.

Тестиране су 92 одрасле особе, са симптомима који могу указати на коронавирус, антигенским тестовима, а 44 пацијента је имало позитиван налаз.

У Дечијем и Школском диспанзеру претходног дана тестирано је 36 детета. Након тестирања позитивно је било 18 најмлађих, потврдили су за нашу телевизију надлежни из ове здравствене установе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-dr-milan-matejic-na-danasnjoj-sednici-opstinskog-staba-za-vanredne-situacije-ocenio-da-je-epidemijska-kriva-stabilizovana/