(ВИДЕО) ДР МИЛАН МАТЕЈИЋ: СЕПТЕМБАР РЕКОРДАН СА БРОЈЕМ ЗАРАЖЕНИХ НА ДНЕВНОМ НИВОУ

На данас одржаној 6. седници Општинског штаба за ванредне ситуације, анализирана је актуелна епидемијска ситуација у вези са коронавирусом на подручју Смедеревске Паланке, која је оцењена и даље као ванредна у врху епидемијског таласа.

На основу података из Паланачког Дома здравља највећи бројеви дневно оболелих забележени су у септембру, када је тестирано 2910 особа, а позитивно је било 1423, односно 1066 одраслих и 357 детета, рекао је др Милан Матејић, в.д. директора ове здравствене установе на данашњем заседању Општинског штаба за ванредне ситуације.

Што се тиче вакцинације, она је и даље успорена када је реч о онима који примају прву дозу. До сада је на Вакциналном пункту Дома здравља укупно подељено 34.425 вакцина, највише кинеског произвођача “Синофарм” 23.774, затим следи Фајзер/БиоНтек 6.625, руски “Спутњик” 3.213 и 813 вакцина АстраЗенеке. 3.150 особа примило је трећу дозу вакцине.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-dr-milan-matejic-septembar-rekordan-sa-brojem-zarazenih-na-dnevnom-nivou/