(ВИДЕО) ДР СИНИША ПАВЛОВИЋ ИНФЕКТОЛОГ ГОВОРИ О ТРЕНУТНОЈ ЕПИДЕМИЈСКОЈ СИТУАЦИЈИ

На данас одржаној седници Општинског штаба за ванредне ситуације, анализирана је актуелна епидемијска ситуација у вези са коронавирусом на територији општине Смедеревска Паланка, и она је оцењена и даље као ванредна у црвеној зони.

У ОБ “Стефан Високи” све је више пацијената са тешким клиничким сликама, којима је при лечењу неопходан кисеоник. Овакве клиничке слике изражене су код пацијента који нису вакцинисани, истакао је др Синиша Павловић, инфектолог у овој здравственој установи. Преко 100 прегледа дневно обави се у амбуланти Инфективног одељења ОБ “Стефан Високи”.

У ОБ “Стефан Високи” на лечењу од коронавируса је 116 одраслих особа. На ковид педијатрији нема оболеле деце.

У Ковид-1 јединици је 18, у Ковид-2 је 25, у Ковид-у 3 је 46, у Ковид-4 јединици је 27 пацијената. У респираторној јединици налази се 5 особа, 4 на неинвазивној механичкој вентилацији, док је једна на респиратору.

Током јучерашњег дана обављено је 15 пријема и 13 отпуста а 2 особе су преминуле.

У амбуланти Инфективног одељења обављено је 114 прегледа, 56 првих и 58 контролних.

Од 115 тестираних пацијената који су хоспитализовани на свим одељењима ОБ “Стефан Високи”, њих 4 је имало позитиван тест, а што се тиче најмлађих од петоро тестиране деце- ниједно дете није имало позитиван налаз.

И међу запосленима има позитивних, 12 здравствених и 3 немедицинска радника.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-dr-sinisa-pavlovic-infektolog-govori-o-trenutnoj-epidemijskoj-situaciji/