Početna » (ВИДЕО) ДР ВЛАДИМИР ЂУРЂЕВИЋ У СТАРОМ СЕЛУ ГОВОРИО О КЛИМАТСКИМ ПРОМЕНАМА

(ВИДЕО) ДР ВЛАДИМИР ЂУРЂЕВИЋ У СТАРОМ СЕЛУ ГОВОРИО О КЛИМАТСКИМ ПРОМЕНАМА

Др Владимир Ђурђевић (1975) је редовни професор на групи за метеорологију Физичког факултета Универзитета у Београду. Током своје каријере био је гостујући истраживач у “National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA)”, САД; “Centro EuroMediterraneo sui Cambiamenti Climatic (CMCC)”, Италија; “Instituto Superior Tecnico (IST), Universidade de Lisboa”, Португалија; и “Mediterranean Center on Insular Coastal Dynamics (ICOD) of the University of Malta”, Малта.Учествовао је у многим међународним истраживачким пројектима који су финансирани из фондова EU H2020, EU-FP, IPA, JRC, IOC-UNESCO и GEF. Тренутно је руководилац тима Физичког факултета на H2020 пројекту IS-ENES3 (Infrastructure for the European Network for Earth System Modelling). Др Владимир Ђурђевић је учесник међународне иницијативе “Mediterranean Coordinated Regional Climate Downscaling Experiment (Med-CORDEX)” и члан је Међународног одбора за реализацију пројекта “PannEX – A GEWEX Regional Hydroclimate Project (RHP) over the PannonianBasin”.

Ангажован као експерт и консултант, био је коаутор Националних комуникација о климатским променама за Србију, Босну и Херцеговину, Црну Гору и Бразил. Његова експертиза је моделирањe климе, анализа климатолошких података, анализа утицаја климатских промена, процена ризика, процена рањивости и прилагођавање на климатске промене.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept