Početna » (ВИДЕО) ДРУШТВО УЧИТЕЉА ПАЛАНКЕ ОРГАНИЗУЈЕ ФЕСТИВАЛ „ГДЕ РУДИ ТАЈНА“

(ВИДЕО) ДРУШТВО УЧИТЕЉА ПАЛАНКЕ ОРГАНИЗУЈЕ ФЕСТИВАЛ „ГДЕ РУДИ ТАЈНА“

Стручном трибином "Рецитујем - чувам правилан говор и књижевно благо језика" јуче је отворен први фестивал "Где руди тајна". Фестивал се одржава у част проф. др Александра Јовановића, декана Учитељског факултета и нашег суграђанина.

Организатор је Друштво учитеља Смедеревске Паланке, а централни део фестивала биће Општинска смотра рецитатора, која ће бити одржана 25. и 26. марта. Од фестивалских активности предвиђене су и две представе „Досије Доситеј“ и „Бедеми ћирилице“, као и литерарни конкурс након кога ће се поезија коју пишу деца и наставници наћи у збирци песама „Где руди тајна“.Такође, за ученике који се пласирају на Окружну смотру рецитатора биће организоване радионице са књижевницом Данијелом Квас. Надамо се да ће овај фестивал утицати на то да сећање на нашег проф. др Александра Јовановића оживи, а за то ће се побринути и проф. др Петар Пијановић, са Учитељског факултета у Београду, који ће на затварању фестивала говорити о професору Јовановићу.

Циљ фестивала је и да развијемо свест о значају језика и правилног говора, да утичемо на то да наши ученици постану начитани и учени људи, да постану ерудите. Наш јучерашњи гост био је и син професора Јовановића, Никола Јовановић, са којим смо одржали састанак на коме смо разматрали идеје за даљу сарадњу и обогаћивање фестивала. Састанку су присуствовали и заменик председника општине Смедеревска Паланка, Ђурђина Младеновић, директорка Библиотеке, Ирена Поповић, директорка Паланачке гимназије, Наташа Марковић, професорка српског језика, Бојана Ђорђевић, представник удружења Klett Мирјана Пајић, књижевница Данијела Квас, потпредседник Друштва учитеља СП, Сузана Димитријевић и председник нашег Друштва Душан Грашић.

Захваљујемо се породици Јовановић, удружењу Klett – друштво за развој образовања, Културном центру и локалној самоуправи чија сарадња нам је омогућила организацију овог фестивала.


You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept