четвртак, јун 20, 2024
Početna » (ВИДЕО) ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР МИНИСТАРСТВА ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ У ПОСЕТИ ПАЛАНЦИ

(ВИДЕО) ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР МИНИСТАРСТВА ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ У ПОСЕТИ ПАЛАНЦИ

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Ђорђе Дабић боравио је данас у Смедеревској Паланци где је општинској управи донирао 20 лаптоп рачунара као вид подршке развоју и функционисању електронске управе.

од Паланка данас
0 Коментар

 

На састанку који је одржао са председником општине Смедеревска Паланка Николом Вученом било је речи о пројектима чију реализацију подржава МДУЛС, о планираним капиталним пројектима, као и о изазовима са којима се локална самоуправа суочава.Дабић је овом приликом обишао завршне радове на реконструкцији доњег дела Улице Првог српског устанка, за коју је МДУЛС из овогодишњег буџетског фонда издвојило 20 милиона динара. Он је истакао да је улицу било неопходно реконструисати, с обзиром на то да је једна од најзначајнијих улица у овој општини, те да има статус пешачке зоне.

Подсетивши да у Смедеревској Паланци функционише и Јединствено управно место, треће по реду отворено у Србији, чије је успостављање такође подржало МДУЛС, Дабић је нагласио да су ЈУМ-ови, као и донирање лаптоп рачунара општинама и градовима у Србији, допринос бољем и ефикаснијем раду јединица локалне самоуправе, а у циљу стварања управе по мери свих грађана.

„Трудимо се да на сваки могући начин покажемо да смо ту због свих наших грађана, јер управа и треба да буде сервис грађанима. Акценат рада Министарства јесте на малим срединама, а политика задржавања младих у родним крајевима подразумева да се младима обезбеде услови за живот и рад, попут оних које имају грађани у великим градовима. Желимо да својим делима будемо пример другим министарствима. Министарство државне управе и локалне самоуправе је у Смедеревску Паланку уложило значајна средства. Између осталог, подржали смо санацију и реконструкцију кухиње вртића „Плави чуперак“, која је сада усклађена са европским стандардима. Управо је тај пројекат добар пример бриге о нашој деци, те да најмлађима и њиховим родитељима стварамо услове да остају у родним местима“, закључио је Дабић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept