(ВИДЕО) ЕКУМЕНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ФИНАНСИРА ПРОЈЕКАТ ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ КУЋА У КАЈМАЧАЛАНСКОЈ УЛИЦИ

 У општини Смедеревска Паланка данас је потписан споразум о сардањи спровођења пројекта „Социјална инклузија Рома и других осетљивих група у Србији од 2019- 2022“. Споразум су потписали, у име локлане самоуправе, председник, Никола Вучен и директорка Екуменске хуманитарне организације, Анна Бртка Валент.
Споразум предвиђа финансирање 15 пакета грађевинског материјала за 15 објеката, финансирање легализације за 50 објеката у Кајмакчаланској улици у ромском насељу, као и област образовања организовања ,,Туторинг“ програма у образовању помоћ деци у учењу вредности до 60 000 еура, као и подршка у области бепслатне правне помоћи сарадња у слуђбом у општини Смедеревске Паланке.

Општина Смедеревска Паланка за ову намену обезбедила је 2 милиона динара,1.150.000 за набавку грађевинског материјала и 850.000 биће распоређено на друге области, док Екуменска хуманитарна организација учествује са средствима у износу од 10 милиона динара.
Пројекат се спроводу у циљу побољшања услова живота у подстандардним насељима у Србији, Екоменска хуманитарна организација са јединицом локлане самоуправе и становницима насеља подржава поступак озакоњења објеката и помоћи у поступку обезбеђивања других извора финасирања за унапређење услова становања осетљивих група.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-ekumenska-organizacija-finansira-projekat-legalizacije-kuca-u-kajmacalanskoj-ulici/