Početna » (ВИДЕО) ЕМИЛИЈА МАРИНКОВИЋ ИЗАБРАНА ЗА ПОЛАЗНИЦУ ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА

(ВИДЕО) ЕМИЛИЈА МАРИНКОВИЋ ИЗАБРАНА ЗА ПОЛАЗНИЦУ ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА

од Паланка данас
0 Коментар
Ученица ОШ „Олга Милошевић”, Емилија Маринковић, изабрана је за полазницу Летње школе Заштитника грађана која се реализује у оквиру пројекта „Деца деци – упознај своја права“, која је одржана од 12. до 16. септембра 2022. године у Новом Саду.

Пројекат „Деца деци – упознај своја права“ доприноси бољој примени концепта дечјих права, као и бољој промоцији и већем укључивању деце у доношење одлука, као једног од четири кључна принципа Конвенције Уједињених нација о правима детета.
Пројекат, за који је Бугарска издвојила бесповратна средства, организује се под покровитељством Заштитника грађана. Све активности спроводе се путем Панела младих саветника Заштитника грађана, првог саветодавног тела у Србији које чине деца узраста од 12 до 18 година.
У оквиру пројекта реализују су обуке чланова Панела младих саветника о правима детета и вишедневна Летња школа на исту тему, али су и израђени бројни промотивни и информативни материјали о дечјим правима, Конвенцији УН о правима детета и о Панелу младих саветника Заштитника грађана. Емилија је имала прилику да кроз многобројне радионице стекне нова знања и вештине, које ће у наредном периду поделити са својим вршњацима.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept