Početna » (ВИДЕО) ЕПИЛОГ ДОГАЂАЈА СА ФУДБАЛСКОГ МЕЧА КАДА НА ТЕРЕН УЛЕЋЕ ЧОВЕК СА ОГРОМНИМ НОЖЕМ

(ВИДЕО) ЕПИЛОГ ДОГАЂАЈА СА ФУДБАЛСКОГ МЕЧА КАДА НА ТЕРЕН УЛЕЋЕ ЧОВЕК СА ОГРОМНИМ НОЖЕМ

од Паланка данас
0 Коментар

Утакмицу између екипа ФK Сремац из Деча и ФK Слога из Вогња, обележио је невероватан догађај – гледалац је улетео на терен и у руци је држао сатару. Наиме, меч Сремца из Деча и Слоге из Вогања прекинут је у једном тренутку због кошкања играча два тима. Судија је досудио и показао црвени картон и искључио голмана из игре. По искључењу голмана долази до прескакања заштитне ограде и уласка два цивила у терен од којих је један у руци носио сатару.Током кошкања играча, два навијача су улетела на терен, један од њих је прескочио ограду улетео на терен. Младић који је прескочио ограду, на терен је улетео са сатаром у руци. Настала је општа пометања. На срећу свих, остатак публике је успео да га уразуми.

После смиривања ситуације и када су поменута лица коначно напустила игралиште, главни судија Ипач Роберт са својим помоћницима Билић Дејаном и Росић Марком донео је одлуку о трајном прекиду утакмице.

Поводом овог догађаја који се одиграо на утакмици 20. кола Сремске лиге између ФK Сремац из Деча и ФK Слога из Вогња када су два цивила ушла на терен, од којих једно са сатаром у руци, надлежни Подручни фудбалски савез Срем реаговао је по хитном поступку.

Kаса ФK Сремац Деч, остаће лакша за 100.000 динара. Сума од 100.000 динара, биће наплаћена због поменутог прекршаја, одузимањем девет бодова и забраном одигравања првенствених утакмица на клупском стадиону. ФK Сремац Деч своје утакмице као домаћин моћи ће да организује на локацији удаљеној најмање 30 километара од места прекршаја у наредних шест месеци.

Према одлуци Савеза, а у складу са актуелним Дисциплинским правилником ФСС, ФK Сремац је санкционсан новчаном казном у износу од 100.000 динара, одузимањем девет бодова, као и забраном одигравања првенствених утакмица на клупском стадиону, односно игралишту. У временском периоду од шест месеци ФK Деч своје утакмице као домаћин моће ће да организује на локацији удаљеној најмање 30 километара од места прекршаја, рекао је генерални секретар Подручног фудбалског савеза Срем Горан Kовачевић.
Дешавања у Дечу згрозила су љубитеље фудбала, те се хитном реакцијом и најстрожијом казном која је могла бити донета, шаље порука да овакви и слични инциденти неће проћи без последица. Након разговора са делегатом добио сам потпуни и објективан увид у све што се десило протеклог викенда на поменутој утакмици. До немилих догађаја дошло је због веома слабе организације утакмице од стране домаћина и нарушавања правилника о безбедности, јер исти није предузео никакве превентивне мере и активност којима се ефикасно спречава угрожавање самих актера утакмице. У 86. минуту утакмице при резултату 1:0 за гостујућу екипу домаћи састав постиже потпуно регуларан гол када је лопта прешла скоро метар попречну линију гола. Други помоћни судија је сигнализирао главном судији да је цела лопта ушла у гол што је главни судија прихватио и показао на центар. Након тога гостујући голман са бројем 1, Цветковић Бранислав отрчава до другог помоћног судије, уноси му се у лице и упућује низ погрдних речи и увреда што је неколико пута поновио, главни судија показује му црвени картон и искључује га из игре, објаснио је Kовачевић.

По искључењу голмана долази до прескакања заштитне ограде и уласка два цивила у терен од којих је један у руци носио сатару. После смиривања ситуације и када су поменута лица коначно напустила игралиште, главни судија Ипач Роберт са својим помоћницима Билић Дејаном и Росић Марком доноси одлуку о трајном прекиду утакмице. И након прекида утакмице настављено је са вређањем свих службених лица. Према свему наведеном, генерални секретар Савеза, Kовачевић, наводи да је организација утакмице оцењена најнижом оценом.

Подручни фудбалски савез Срем ће сваки сличан инцидент ригорозно казнити.

-Брука и срамота је оно што се десило у Дечу, таквим стварима није место на спортским теренима, фудбал се не игра за неколицину, за појединце, већ за публику коју неретко чине деца и омладина. Зашто би било ко ишао на утакмицу, а да зна да на њој није безбедан, јер овде се не ради само о играчима и службеним лицима, ово се тиче свих нас који смо у овом спорту. Kазна није смела да изостане, реакција јавности такође, јер само на тај начин можемо да подигнемо свест клубовима, да је безбедност на утакмицама број један и да је један од наших, а требало би и њихових приоритета да на терену и трибинама буду сигурни сви – закључује Kовачевић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept