(ВИДЕО) ФАБРИКА КЈУНГШИН КЕЈБЛ ЕВРОПА ЗВАНИЧНО ОТВОРЕНА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Свечаном церемонијом у Смедеревској Паланци званично је отворена фабрика Kyungshin Cable Europe
Обележавању отварања фабрике и пуштању производног погона у рад присуствовали су председник Србије Александар Вучић, генерални директор компаније Kyungshin Cable Europe Сео Јае Kеун, Његова екселенција Хјонг-ћан Че амбасадор Републике Kореје у Србији, председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен, као и представници дипломатског кора и локалних и републичких власти.


Изградња ове фабрике, трајала је нешто мање од 6 месеци и један је од показатеља све већег интересовања инвеститора из Републике Kореје за проширењем сарадње са Републиком Србијом. Након свих извршених припрема, сертификација, обуке запослених и израде прототипова, фабика Kyungshin Cable Europe данас је званично пустила свој погон у рад, спремна да освоји европско тржиште. Kyungshin Cable Europe је део Kyунгсхин групе, чија се постројења налазе у бројним државама широм света, укључујући Kину, Сједињене Америчке Државе, Мексико, Пољску, Јужну Kореју и друге државе. Након фабрике у Пољској, ово је једина фабрика у Европи ове компаније која има за циљ да европским произвођачима и добављачима батерија за електрична возила испоручи еколошке аутомобилске компоненте.


Отварањем фабрике у Србији, компанија Kyунгсхин је успоставила систем којим ће ефикасно одговорити на захтеве потрошача и тржишта локализујући секторе као што су истраживање и развој, производња, продаја и сервис у Европи, која је један од три водићих тржишта у свету поред Сједињених Америчких Држава и Kине. Kyungshin Cable Europe, Смедеревска Паланка производиће делове за електричне батерије аутомобила високе технологије.

 „Од данас, Kyungshin Cable Europe започиње масовну производњу аутомобилских делова за батерије за електрична возила, произведених од стране врхунских светских добављача батерија, попут компанија „ЛГ ЕНЕРГY СОЛУТИОН“ и „СK ИННОВАТИОН“, али и других компанија са седиштем у Европској унији. Успели смо да договоримо годишњу поруџбину у вредности од око 100 милиона еура и сигуран сам да ћемо и сами континуирано пратити раст тржишта „зелене“ аутомобилске индустрије која је у порасту.“, истакао је господин Ђе Гн СО (Сео Јае Kеун), генерални директор Kyungshin Cable Europe.

У питању је инвестиција од 20 милиона еура, прва у овом региону, након више од 60 година, која је обухватила изградњу фабрике, пратеће инфраструктуре и поступно запослење 700 радника до краја 2022.године.

О компанији Kyungshin Cable
Основана 1974. године, компанија Kyungshin Cable  лидер је на корејском тржишту електронских делова за аутомобилску индустрију, са годишњим прометом од 611 милиона долара. Главна пословна област ове компаније проширена је са аутомобилских и индустријских жица и каблова на производњу ауто делова за високонапонска и нисконапонска електрична возила, у складу са новим трендовима у аутомобилској индустрији. Kомпанија Кјуншин пружа додату вредност својим купцима кроз развој врхунских производа заснованих на кључним основним технологијама у 8 пословних објеката на 3
континента широм света.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-fabrika-kjungsin-kelbl-evropa-zvanicno-otvorena-u-smederevskoj-palanci/

9 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Ненад Андрић on 25/04/2021 at 21:04

  Јучерашња цена бакра на лондонској берзи је износила 758 динара (7,8 долара по килограму); а код нас се откупљује за 350-400 динара. У Републици Србији је досада отворено 6 страних фабрика које се баве пословима мотања каблова за ауто инсталацију. Користи се бакар из домаћих извора. На сцени је невиђена пљачка националног блага. У комбинацији са подстицајем од 10000 евра по запосленом, бесплатном инфраструктуром (вода, канализација, струја, пут, земљиште…) и плаћањем радника по цени од око 300 евра по запосленом срећемо се са потпуно ненормалном економском политиком. Народна изрека каже: „Конац дело краси“.

  • Marija Cosic on 25/04/2021 at 08:26

  Hvala veliko na otvaranju fabrike koja inzenjerima pruza platu od 52.000 dinara, jako cenite nase znanje i tolikom platom cete nas bas zadrzati u Palanci ili Srbiji ! Mogu misliti da li i one 32.000 minimalca obezbedite radnicima!

   • Pera II on 25/04/2021 at 19:10

   Kvalitetan inženjer će sebi naći platu veću od 52.000 dinara, i za njih ne treba brinuti.
   Dakle moje pitanje za Vas je na koga ovde mislite? I koristite izraz „pruža platu“, a to me mnogo podseća na neka stara vremena kada se plata dobijala, a ne zarađivala. A za mlade inženjere, koji tek počinju da rade, plata od 400 evra je sasvim ok, samo je problem što moraju da shvate da danom početka rada u jednoj firmi, moraju odmah da traže bolji posao. I da je svaki posao odlično iskustvo, kao i da je to što su na više radnih mesta radili, za ozbiljnog poslodavca bolja preporuka. Teško je to objasniti posle čuvene želje naših zaposlenih da dobiju jubilarnu nagradu za 10, 20, 30 … godina rada u istom preduzeću, i što je još gore, na istom radnom mestu. Nikada sa takvim stavom ova zemlja neće napredovati. Promenila su se vremena….

  • Selisnik Ivan on 24/04/2021 at 18:57

  Хвала Влади Србије и Председнику Вучићу што је данас дошао у наш „забрањени град“и отворио велелепну фабрику после свих могућих опструкција локалних моћника из сенке и њихових марионета.См.Паланка неће више бити ничија приватна нахија,држава у држави,где људи неће бити шиканирани,уцењивани за радно место,киндаповани и затварани од прелетача и њихових марионета.Живела Србија 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

   • Marija Cosic on 25/04/2021 at 08:33

   Gde ti zivis covece ccc, ili koliko ti platili za komantar. Velelepno nas prave na jeftinu radnu snagu u velelepnoj fabrici u kojoj sam zaustavila coveka da mi pokaze gde da udjem na razgovor za posao, a on zbog mene i predamnom ‘strankom’ bio izgrdjen kako je smeo da udje u kancelarije ako je operativac. To je hitler fazon, pisace po nasim ljudima, sugradjanima, rodbini kako su poceli u startu da se ponasaju. idi na razgovor za posao tamo ako nisi ni u jednoj stranci pa vidi da li ces se zaposliti i sta ce ti reci.

    • goca on 26/04/2021 at 18:17

    Svaka čast na komentaru! 100% sve tačno napisano!!!

   • Sale on 25/04/2021 at 21:41

   Vi baš ne znate gde živite. Izgleda da vam holesterol iz tih jeftinih sendviča udara u mozak. Okrenite se malo oko sebe, prošetajte Palankom i počnite malo da mislite i svojom glavom.

  • мира on 24/04/2021 at 18:56

  i to ce se motati dok se ne izvuku sve rezerve bakra ..ljudi ne budimo za sisanje,,sve takve firme su sa misijom da se iskoriste svi resursi,pokupi sav bakar iz srbije,jer je kod nas najjeftiniji,,i to je to..
  tuga,

  • Neko iz mase on 24/04/2021 at 17:54

  Krece motanje kablova…..nekad mostovi, vagoni i prikolice, danas manuelni rad….strasno gde je ovaj grad dospeo

Komentari su onemogućeni.