(ВИДЕО) ФИНАНСИЈСКА ЕДУКАЦИЈА МЛАДИХ У МЕШ ГОША

У МЕШ Гоша, у организацији Канцеларије за младе из Смедеревске Паланке и Народне банке Србије, одржана је финансијска едукација младих за ученике ове образовне установе.

Главни циљ едукације је финансијско описмењавање младих као посебно осетљиве групе. Финансијска писменост представља кључни оквир за заштиту младих у моменту када постану корисници банкарских услуга. Сведоци смо какве све последице могу да настану услед лоших и исхитрених одлука о задуживању. Акценат је стављен на ризицима које финансијски производи носе, а никако реклами ових производа. Циљ едукације је и подизање општег нивоа знања и пружање информација које ће младима омогућити боље разумевање света финансија, односно различитих врста финансијких производа, те ће се лакше одлучити како да инвестирају свој новац, или да се задуже под повољнијим условима.

Пројекат Финансијска едукација младих“ Канцеларија за младе у сарадњи са Народном банком Србије спроводи од пре три године и њиме је до сада обухваћено више стотина младих особа.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-finansijska-edukacija-mladih-u-mes-gosa/