(ВИДЕО) ФОНДАЦИЈА МИСИЈА ХАЛИЈАРД ОПРЕМИЛА УЧИОНИЦУ СРПСКО-АМЕРИЧКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

 

У ОШ ”Олга Милошевић” у Смедеревској Паланци отворена је реновирана учионица која представља производ сарадње Фондације Мисија Халијард (Halyard Mission Foundation) , локалне самоуправе Смедеревска Паланка и ове образовне установе.

Заједничким радом реализоване су идеје и креирано је стимулативно окружење за ученике а учионица која је сређена подсећа на пријатељство, солидарност и сарадњу које постоји између америчког и српског народа.

Циљ Фондације Мисија Халијард је едукација, комеморација и повећање свести о мисији Халијард, спасавању преко 500 америчких ваздухопловаца током Другог светског рата и улози коју су Срби имали у успеху мисије.

”Овим се надамо да ћемо промовисати историјске везе између САД и Србије које су засноване на вредностима слободе и демократије. Делимо важну историју, а то је важна прича за будућа покољења.” поручио је Џон Капело у име Мисије Халијард, приликом данашње посете ОШ „Олга Милошевић”.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-fondacija-misija-halijard-opremila-ucionicu-srpsko-americkog-prijateljstva-u-os-olga-milosevic/