(ВИДЕО-ФОТО) ОСНОВЦИ ШКОЛЕ ВУК КАРАЏИЋ У ПАЛАНЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТСКИ ДАН ПОЗОРИШТА

Сваког 27. марта у целом свету се обележава Светски дан позоришта. Обележавању овог дана су се прикључили и основци школе Вук Караџић у Смедеревској Паланци. Малишани су за овај дан припремили разнобојне позоришне маске а у холу школе је на паноима приказана изложба фотографија са позоришних представа које су припремили ученици ове школе. Такође си изложен и позоришни костими и други реквизити који су повезани са позоришном уметношћу.

Са Светским даном позоришта и позоршном уметношћу основце школе Вук је упознао управник Паланачког позоришта Павле Јозић, који је овом приликом деци прочитао и поруку за овај дан коју сваке године пише други позоришни уметник а ове је то био Kарлос Селдран, режисер, драмски писац и позоришни педагог са Kубе.

О овом догађају у школи Вук Караџић за наш портал је говорила учитељица Сања Стевановић и Павле Јозић управник Градског позоришта у Паланци.

 

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-foto-osnovci-skole-vuk-karadzic-u-palanci-obelezili-svetski-dan-pozorista/