(ВИДЕО) ГОРАН ЦВЕТКОВИЋ СЕЛЕКТОР РФАПС-а ПОГЛЕДАО ДВЕ ПРЕДСТАВЕ ГРАДСКОГ ПОЗОРИШТА ИЗ ПАЛАНКЕ

Горан Цветковић, редитељ и позоришни критичар, је боравио у Смедеревској Паланци у својству селектора РФАПС (Републички фестивал аматерских позоришта Србије) и том приликом је погледао две представе УКЦ Смедеревска Паланка ”Епитаф” и ”Шта је собар видео”.

На одлуку о његовом избору, причекаћемо барем још десетак дана. Ипак, г. Цветковић је у нашој Паланци био више од госта и селектора. Он је посетио и установе културе које репрезентују наш град, и понео утиске које ће, вероватно, дуго препричавати.
Посета Историјском архиву „Верослава Вељашевић“, спроведена је захваљујући директорки ове установе, Снежани Цанковић, и њеном колеги, историчару, Александру Николићу.
Посета Народном музеју, у поводу поставке „Симболи града“, кроз ауторско вођење Стевана Мартиновића, директора, наставила је да употпуњује слику о Паланци као о варошици богатог културног живота. Затим је гост обишао и Галерију модерне уметности (изложба „Kонтрапункт 3“), где су домаћини били Александра Гедеон и Дарко Трајановић, а посету је завршио у Библиотеци „Милутин Срећковић“ у разговору са директорком, Иреном Поповић.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-goran-cvetkovic-selektor-rfaps-a-pogledao-dve-predstave-gradskog-pozorista-iz-palanke/