(ВИДЕО) ГОША ФОМ СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖИЛА 95. ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА

Фабрика Гоша ФОМ  је у сали Гошиног музеја свечано обележила 95. година од оснивања. Свечаности су присуствовали угледни гости и званице, Зоран Ђорђевић министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, Никола Вучен председник општине Смед Паланка, Миодраг Весовић потпредседник Привредне коморе Србије, као и многи пословни партнери из земље и иностранства.

Присутне госте је, након краћег филма о историјату фабрике, поздравио генерални директор Гоше ФОМ Срдан Димитријевић. Потом се обратио и министара Зоран Ђорђевић, који је пожелео свим запосленима успех у даљем раду и истакао да верује да ће на прослави 100-годишњице у овој фабрици бити још више запослених који ће низати одличне резултате.

„Не смемо заборавити да је „Гоша“ била један од српских брендова за који је знао цео свет. У њој је радило 7000 радника. Потреба за оним што производи увек је постојала и постојаће, поготово у време када се Србија гради све више. Србија сада има стабилну економију стабилан курс, инфлација не постоји, а незапосленост пада. Влада Србије, још док је на њеном челу био председник Александар Вучић добила је јасне задатке како би побољшала услове живота свих њених грађана. Један од њих је и привлачење страних инвеститора, као и креирање нових радних места, не чему активно ради у свим градовима Србије, па тако и у Смедеревској Паланци“, рекао је Ђорђевић.

Генерални диретор Гоше ФОМ Срдан Димитријевић је уручио и пригодне плакете и захвалнице министру Ђорђевићу, Миодрагу Весовићу ПКС, Николи Вучену општина Смед Паланка, Сава Кузмановић ЕПС, Димитриј Семјанов Москва…

Kомпанија “ГОША” основана је 1923. године српским и француским капиталом под називом Јасеница АД, као радионица за ремонт вагона и израду челичних конструкција. Почетак производног програма садашње компаније ГОША ФОМ А.Д. настаје 1930. године оснивањем радионице за израду челичних конструкција, дизалица, мостова и осталих објеката.ГОША ФОМ данас – то је савремена, тржишно орјентисана и у свету афирмисана компанија која захваљујући сопственом инжењерингу, пројектантским, технолошким и производним знањима и умећима испуњава најстрожије светске критеријуме.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-gosa-fom-svecano-obelezila-95-godina-postojanja-i-rada/