Početna » (ВИДЕО) ХУМАНОСТ РОТАРИЈАНАЦА НА ДЕЛУ У „ОЛГИ“

(ВИДЕО) ХУМАНОСТ РОТАРИЈАНАЦА НА ДЕЛУ У „ОЛГИ“

Осавремењивање наставе и унапређење дигиталних компетенција ученика су темељ за стицање потребних знања и вештина за савладавање иновативних програма и технологија.

У циљу побољшања дигиталне писмености ђака, а на основу потписаног Меморандума са Министарством просвете, науке и технолошког развоја под називом „За лепшу школу“, Ротари клуб Смедерево донирао је ОШ „Олга Милошевић”  мБот роботиће и дрон.
У оквиру пројекта „Срце Европе: мБот роботи за основне школе“ наша школа је добила 5 мБот робота док је дрон добила у оквиру пројекта „Дронови за ИКТ учионицу“.
Ово су савремени наставни алати помоћу којих ученици уче програмирање и кодирање, кроз употребу програмских језика „Скреч“ и „Пајтон“, који су предвиђени наставним планом и програмом информатике за ученике петог и шестог разреда.
Директор школе Дарко Димитријевић и наставници Милица Аврамовић и Лазар Рашковић присуствовали су уручењу донације у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Смедереву.
Будућност припада нашим ученицима, зато се захваљујемо „ротаријанцима“ на овој донацији и верујемо да ће мБот роботићи и дрон олакшати и унапредити учење програмских језика, али и да ће имати значајну улогу у развијању међупредметних компетенција.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept