(ВИДЕО) ИГОР СИХ НОВИ ТРЕНЕР КОШАРКАША МЛАДОСТИ

Након пораза у прошлом колу од екипе Радничког у Крагујевцу, дошло је до промене на челу стручног тима у екипи КК Младости. Уместо досадашњег тренера Зорана Тодоровића екипу Младости ће предводити двадесет деветогодишњи Игор Сих, из Велике Плане.

Игор Сих је своју кошаркашку каријеру започео у Великој Плани где је као школарац играо за КК Мораву а потом када је основана и КК Плану. Ту је и почео да пече свој тренерски занат, прво са млађим категоријама а потом, 2013. године када је добио и званично лиценцу, постаје помоћни тренер КК Плана и упоредо наставља да тренира и млађе категорије. Као тренер је предводио екипу Плане прошле сезоне када је поразила Младост на гостовању у Плани. 

Највреднија искуства стицао је као помоћни тренер са стручњацима који су били у „Плани“ – Дарку Вељовићу Мрчи, Зорану Миловановићу Меци, Бојану Кусмуку, Пеци Јаћимовићу. И Анти Антићу, од кога је много научио о физичкој припреми играча.

Са екипом Младости је већ обавио неколико тренинга и како каже, можда га је она победа Плане над екипом Младости у прошлој сезони на неки начин и препоручила да предводи овај тим. Сих се захвалио на поверењу руководству Младости и потрудиће се да то поверење оправда, како нам је рекао у кратком разговору током тренинга.

Ватрено крштење Младости и новог тренера ће бити на гостовању у Пироту у 8. колу Друге лиге Србије у суботу 17. новембра.

ТАБЕЛА:
1. Kолубара ЛА 2003 Лазаревац 6/1
2. Младост СП Смедеревска Паланка 5/2
3. Kонстантин Ниш 5/2
4. Здравље Лесковац 5/2
5. Врбас 4/3
6. Слога Kраљево 4/3
7. Напредак ЈKП Алексинац 4/3
8. Раднички Kрагујевац 3/4
9. Ртањ Бољевац 3/4
10. Пирот 3/4
11. Пролетер Нафтагас Зрењанин 3/4
12. Земун Фитофармација Београд 3/4
13. Жарково Београд 1/6
14. Плана Велика Плана 0/7

ПАРОВИ 8. KОЛА:
Пирот – Младост СП
Kонстантин – Раднички
Ртањ – Здравље
Слога – Земун Фитофармација
Напредак ЈKП – Жарково
Kолубара ЛА 2003 – Плана
Пролетер Нафтагас – Врбас

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-igor-sih-novi-trener-kosarkasa-mladosti/