(ВИДЕО) ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ДВА НОВА БУНАРА У ПАЛАНЦИ СА КОЈИХ ДОБИЈАМО НОВИХ 22,4 ЛИТАРА ВОДЕ У СЕКУНДИ

ЈКП Водовод је у циљу побољшања и сигурнијег снабдевања водом грађана Паланке наставио је са активностима на повећању дотока воде до постројења за прераду у Паланци. У том циљу недавно су почели радови на копању два нова бунара који су данас ушли у завршну фазу.

На бунарима су постављене пумпе, повезани су на електричну мрежу и након постављања заштитних кућица почеће са радом. На овај начин до постројења за прераду воде ЈКП Водовод доћи ће нова количина воде и то према мерењу износи 22,4 литара у секунди.

По речима директора ЈКП Водовод Срђана Борића, на овај начин Паланка је обезбедила преко 100 секундних литара воде само са својих изворишта тако да на овај начин неће ни у једном тренутку остати без потребних количина воде, чак ни у летњим месецима, о чему смо били сведоци и овог лета које је протекло без уобичајених даноноћних рестрикција.

Све је урађено средствима Владе Републике Србије а укупна вредност радова процењена је на 10 милиона динара, што подразумева копање, опремање и нове електро и водоводне линије од бунара до црпне станице на дужини од 1300 метара

На основу договора постигнутих са Владом Републике Србије председницом Владе г-ђом Аном Брнабић ради се на изради пројекта за реконструкцију комплетне водоводне мреже на територији општине Смедеревска Паланка, као и реконструкцији црпне станице.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-jkp-vodovod-zavrsio-radove-na-dva-nova-bunara-u-palanci/