Početna » (ВИДЕО) “КОЛИБРИ ЗА ДРУГАРЕ ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ” НАСТУПИЛИ НА ЛЕТЊОЈ СЦЕНИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

(ВИДЕО) „КОЛИБРИ ЗА ДРУГАРЕ ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ“ НАСТУПИЛИ НА ЛЕТЊОЈ СЦЕНИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

Пред одушевљеном публиком, децом у пратњи родитеља, бака или дека – Дечији хор „Колибри“ одржао је леп и весео концерт, изводећи добре старе хитове и песме са новог албума, које су већ знане и популарне.Деца из Паланке али и околних места, раздрагано су тапшала у ритму и певушила песме, пратећи распевани хор на летњој позорници Културног центра.Диригенткиња Љиљана Рађеновић, музички педагог, осмислила је богат програм, који је започео блоком најпознатијих песама, по којима су „Колибри“ годинама препознатљиви: од „Моја машта“ до „Таши таши танана“, ређале су се песме старих мајстора, аутора стихова и музике за децу. Овај репертоар познат је не само родитељима малишана који су били у публици, него и старијим посетиоцима вечерашњег концерта, који су довели своје унуке. Након ове евергрин музике за најмлађе, уследило је неколико блокова нових песама, такође раскошно компонованих, на које је публика подједнако одушевљено реаговала. Дружење под називом „Колибри за другаре из Смедеревске Паланке“ завршено је још једним сетом старих популарних песама: „Слон лепотан Дондолан“, „Вуче, вуче бубо лења“, и тако даље.

Дечији хор „Колибри“ основан је 1963. године, у оквиру Музичке продукције тадашње Радио-телевизије Београд Оснивач и дугогодишњи руководилац, Милица Манојловић, најзаслужнија за успостављање овог сегмента културе, намењеног образовању најмлађих. Многи чланови овог хора, када су порасли, остварили су успешну музичку каријеру, а хор се непрекидно обнављао, доласком младих чланова, који су у „Колибрима“ стекли музичко образовање, и гостовали на коцертима у земљи и иностранству. И тако, све до данас. И у будуће.Овогодишње Кулурно лето у свом програму има још садржаја за децу. Осим Дечијег дана, већ крајем овог месеца биће изведена представа за најмлађе, 20. јуна на Тргу културе.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept