(ВИДЕО) КОНЦЕРТ ВИОЛИНИСТКИЊЕ НЕВЕНЕ ПАУНИЋ У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ У ПАЛАНЦИ

У организацији ОМШ „Божидар Трудић“ у Народном музеју у Смедеревској Паланци одржан је  концерт виолинисткиње Невене Паунић, уз клавирску пратњу Данице Дујаковић.

Невенино образовње, концерти и даље усавршавање текло је овако:
Ниже музичко образовање завршила је у музичкој школи „Божидар Трудић“ 2015. године у Смедеревској Паланци у класи Иване Давинић. Похађала је средњу музичку школу „др Милоје Милојевић“ у класи Љиљане Ранковић, а потом уписала Факултет музичке уметности у Београду 2019. године. Тренутно је студент треће године основних академских студија, на студијском програму извођачких уметности-виолина у класи Гордане Матијевић-Недељковић.
Учествовала је на бројним музичким такмичењима, међу којима су најважнија: Међународни музички фестивал у Аранђеловцу-прва награда, Међунарнодно музичко такмичење у Сремској Митровици-друга награда, интернационално интернет музичко такмичење-друга награда, Међународно такмичење ,,Art of string“-трећа награда, Лауреате и прве награде на школским такмичењима у музичкој школи „др Милоје Милојевић“…
Њеном искуству у оркестарском свирању допринео је оркестар музичке школе „др Милоје Милојевић“, Крагујевачки оркестар, као и симфонијски оркестар факултета музичке уметности.
Са симфонијским оркестром факултета музичке уметости концертирала је у сали словенске филхармоније у Љубљани, Teatro Zancanaro у Саћилу, Италији, као и у Великој дворани Коларчеве задужбине.
Свирала је на концертима класе, отварањима концерата, попут СКЦ у Београду, Пароброду, Музеј града Крагујевца, Првој крагујевачкој гимназији…
Учествовала је на мајсторским курсевима (мастерклас) проф. Мирослава Павловића, др Дарка Коџаса, др Марије Мисите, проф, мр Марко Јосифоски, проф. Иван Оташевић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-koncert-violinistkinje-nevene-paunic-u-narodnom-muzeju-u-palanci/