(ВИДЕО) КОВИД АМБУЛАНТА У ДОМУ ЗДРАВЉА У СМЕД. ПАЛАНЦИ РАДИ 24 ЧАСА

„Ковид амбуланта, која ради као респираторни центар у просторијама опште праксе, отворена је још 17. марта у Дому здравља у Смедеревској Паланци, и ради 24 часа дневно. Такође се обављају и тестирања грађана на COVID-19, а капацитет је око 15 тестова дневно“ потврдила је др Ивана Ђурђевић Старовић у изјави за портал Паланка данас.

Др Старовић је нагласила да се сви запослени придржавају мера заштите и да су до сада оболела само два радника и то један доктор и једна сестра који су на болничком  лечењу.

Такође др Старовић је апеловала да грађани приликом позивања хитне помоћи кажу праве симпотоме болести код пацијента, јер било је случајева да се не пријави да пацијент има високу температуру и остале симптоме који указују на ковид вирус па се тиме ствара могућност ширења заразе.

Процедура прегледа пацијената са респираторним инфекцијама је таква да се они прво прегледају код свог изабраног лекара у Ковид амбуланти, па уколико има потребе шаљу се на даљи преглед у ОБ „Стефан Високи“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-kovid-ambulanta-u-domu-zdravlja-u-smed-palanci-radi-24-casa/