(ВИДЕО) ЛЕТЊА ШКОЛА У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

У оквиру пројекта „Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу“, у току овенедеље реализована је Летња школа. Циљ ових активности је да се надокнађивање пропуштеног градива, оснаживање ученика у коришћењу дигиталних технологија и припрема за нову школску годину и они су у потпуности остварени.

Активности у Летњој школи су код деце повећале мотивацију за стицање нових знања, јер су учили кроз игру, користећи све ресурсе библиотеке дигиталних технологија. Наставници су организовали, усмеравали и подстицали ученике на активност и оснажили их у самосталном коришћењу дигиталних извора знања. Како за ученике, тако и за учитеље и наставнике, библиотека дигиталних технологија је постала омиљено место у школи.
Овакав вид учења код деце је изазивао огромну радост. Активности су укључиле активно размишљање и деца су пронашла смисао у ономе што су радили. Све активности су захтевале одређени степен социјалне интеракције, поред осећаја сигурности имале су позитиван утицај на развој емпатије, сарадње и комуникације код деце.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-letnja-skola-u-os-olga-milosevic/