(ВИДЕО) ЛИТУРГИЈА У ЦРКВИ СВЕТЕ ПЕТКЕ НА КОЛОНИЈИ СЛУЖЕНА БЕЗ ВЕРНИКА

СПЦ  је применила препоруке Владе Србије везано за вршење обреда у верским објектима и на отвореном простору без присуства верника.

„Црква неће прекидати служење свете литургије нити престати да причешхује вернике, јер је то ствар око које се не може расправљати: она представља основу наше вере. То конкретно значи да ће се у храмовима у току богослужења налазити свештеник (или свештеници) са ђаконом, појцима и црквењаком“, наведено је у саопштењу Светог Архијерејског Синода.

Верницима је поручено да богослужења прате путем телевизијског и радио-преноса и црквених интернет-страница, а да се са својим парохом благовремено договоре о термину причешћа у свом дому.

СПЦ каже да ће остала чинодејства, нарочито крштења, бити одложена до нормализације стања и препоручују да се сахране врше са максимално 10 присутних особа по упутству Владе Србије.

Поштујући напред наведено у Цркви Свете Петке у Смедеревској Паланци литургија је служена без присуства верника. Цео ток литургије сте могли уживо да пратите путем стрима на ФБ страници портала Паланка данас. Уколико нисте глдеали пренос доступан Вам је снимак у свалпм тренутку на нашем порталу. О будућим преносима литургије ћемо Вас обавестити благовремено.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-liturgija-u-crkvi-svete-petke-na-koloniji-sluzena-bez-vernika/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Ljiljana on 05/04/2020 at 20:28

  Gospode Isuse Hriste i svi Sveci spasite nas

  • Mile on 05/04/2020 at 11:24

  Objavite podatke, koliko ima zarazenih u S. Palanci?! Bavite se vise tim pitanjem. Cini mi se da je haos u bolnici, a to se precutkuje.

   • Jelena on 05/04/2020 at 14:03

   Nije haos u bolnici!!! U bolnici sve funkcionise najnormalnije i na visokom nivou.

    • Viki on 05/04/2020 at 16:39

    Gđice-Gđo Jelena, Vi to nas pokušavate da zasmejete?😂😂😂

Komentari su onemogućeni.